Blog:

30-10-2021: Wij hebben vanochtend het zware besluit moeten nemen om Nina te laten gaan. Ze ging de laatse tijd langzaam achteruit. Voor mij is ze heel belangrijk geweest, want zij heeft mijn droom waar gemaakt en heeft onze kennel vastgelegd. Ze heeft bij ons 3 prachtige nesten gegeven. Ze was een fantastische moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en betovergrootmoeder. Wij zullen haar enorm missen, tevens mijn ouders waar ze haar oude dag heeft mogen verblijven. Ben ook heel dankbaar dat ze daar een super leven heeft gehad de laatste 5 jaar. Nien we zullen je nooit vergeten, je blijft in ons hart verder leven.

04-10-2021: Vanochtend was Lemon veel aan het slapen en was wat onrustig en gehaast met het uitlaten. Vanmiddag rond 14:00 had ze nog een temperatuur van 36,7. Maar om 14:15 zie ik haar persweeen krijgen en om 14:40 wordt de eerste pup geboren. Uiteindelijk heeft ze er 4,5 uur over gedaan om de 6 pups op de wereld te zetten. Dit was een bevalling uit een boekje. Super trots op Lemon en het is een super moedertje. Zo vlot allemaal hadden we niet voorzien.

27-09-2021: Vandaag een drachtfoto gemaakt van Lemon, we zien 6 pups zitten in haar buik

02-09-2021: Een echo gehad met Lemon en ze is drachtig van Arrack, dit nest wordt verwacht rond 7 oktober.

07-08-2021: De pups gaan vandaag naar hun nieuwe baasjes toe. Lemon heeft weer een succesvolle dekking gehad. Nu maar duimen of ze het gaat opnemen.

05-08-2021: Lemon was zo ver om naar de reu te gaan, dus vandaag heeft Lemon een super goede dekking gehad van Arrack

19-06-2021: Easy begon donderdag (dag 61) haar voorbereiding voor de bevalling. Veel hijgen, dan weer slapen, veel slapen, temperatuur schommelde continue. Dit bleef doorgaan tot zaterdagochtend. Ik zag dat ze moe begon te worden,wel logisch als je telkens de weeen op moet vangen. Vrijdagmiddag nog met de dierenarts overlegd dat de persweeen niet op gang komen. Begon mij toch wel wat zorgen te maken, omdat het (dachten we) een groot nest is en dan al op dag 63 zitten. Ik heb het eerder mee gemaakt met een teef en op dag 65 met 9 pups in haar buik nog steeds geen weeen had. Afgesproken dat ik zaterdag rond 12:00 bel om te zeggen hoe het gaat. Wij zijn om 12:30 naar de DA gereden en nog steeds niks wat leek op persweeen. Daar aan gekomen is meteen de OK klaar gemaakt om een keizersnede te doen. De voorbereidingen gingen goed, maar toen de pups eruit kwamen werd het toch iets anders. 2 pups waren redelijk snel goed en konden in de couveuse, 1 had iets meer moeite om te herstellen, maar ging ook vrij vlot de couveuse in. Helaas waren 4 pups die levenloos eruit gehaald werden. Met 3 man sterk zijn we als een waanzinnige gaan vrijven, uitzuigen, mond op mond beademing gedaan, zuurstof slang erop gedaan, oppeppers gegeven in de bek. Kruiken uit de auto gehaald en meteen eerst bij de kruiken gelegd en maar doorvrijven etc. uiteindelijk hebben we er nog 3 gered.In totaal waren het 7 pups, 2 teven en 5 reuen, waarvan 1 teef is overleden. Dit was voor mij weer een deja-vu en best wel weer heftig. Gelukkig had ik een vriendin mee die ook uit alle macht geholpen heeft om de pups tot leven te krijgen. Easy is weer mooi helder en is erg moe en moet nog even wennen aan de pups. De pups doen het erg goed en liggen heerlijk bij Easy te eten en te slapen.

11-06-2021: We hebben vandaag een drachtfoto gemaakt van Easy, we verwachten ongeveer 7 of 8 pups.

27-04-2021: Ook Ruby heeft haar perfecte plekje gevonden bij Ronald, ze mag iedere dag mee naar het werk zodat ze elke dag bij elkaar kunnen zijn. Heel veel plezier met haar.

25-04-2021: Nifty is vandaag vertrokken naar Groningen en zij zal daar op een boerderij verblijven bij hele lieve mensen. Ze heeft een grote tuin tot haar beschikking en zal vele wandelingen maken in het natuurgebied. Heel veel plezier met Nifty

22-04-2021: Pebbels is vandaag naar Animals To fly gebracht, zij zal morgen naar Amerika vliegen. Ze gaat daar in training bij de Politie van Tennessee. Veel succes Neil met Pebbles.

17-04-2021: Vandaag progesteron laten prikken, we mochten meteen door naar de reu, want ze was al zover om gedekt te worden. Dit nest verwachten we rond 19 juni a.s.

06-04-2021: Easy is vandaag loops geworden, zij zal gedekt gaan worden door Arrack’s Home Zet Arrack

05-01-2021: Het is vandaag de dag dat Joekel (onze grote knuffelbeer) naar Amerika is vertrokken, wat een heerlijke hond was dit. Hij wordt in Amerika (Florida) Personal Protection Dog.

04-01-2021: We hadden al een twijfel bij Lemon dat ze drachtig zal zijn van Laser. Vandaag is dat dus helaas bevestigd door middel van een echo.

01-01-2021: In mei vorig jaar is Nox (Hardey-Haix Of Juco’s Place) naar Amerika gegaan, daar is hij verkocht aan de politie Antioch Police Department in Californië en in training gegaan. Ik kreeg vandaag te horen dat hij gecertificeerd is als diensthond, maar hij is ook de eerste hond bij hun die gecertificeerd is voor Detectie voor vuurwapens. Super trots hierop als fokker.

30-12-2020: 4 weken geleden hebben Ruby terug gekregen door omstandigheden. Vandaag hebben we haar geplaatst bij Damian en Danny. Damian gaat met haar Flybal of agility trainen. Ik wens jullie enorm veel plezier met haar.

13-12-2020: Gefeliciteerd Edu en Sjef  (Eagle-Eye Of Juco’s Place) met jullie certificaat vlakte zoeken (levend) voor Reddingshonden (Stichting Inzet reddingshond Nederland) Super gaaf !! Nu verder met Puinzoeken. Veel succes

05-12-2020: Lemon hebben we vandaag laten insemineren door Arrack’s Home Laser. Nu 4 weken wachten om te kijken of het is aangeslagen.

08-10-2020: De DNA (VHL Genetics in Wageningen) resultaten zijn binnen van Lemon Clever Fox. Op alles wat getest is, is ze allemaal goed bevonden. Natuurlijk zijn we daar super blij mee.

04-10-2020: Iris heeft vandaag weer examen gehad voor Detectie Narcotica Level 3 met Lemon en Jenna, hiervoor zijn ze weer geslaagd met vlag en wimpel. Super trots op ze.

14-09-2020: We hebben vandaag de officiële uitslag gekregen van Lemon haar heupen van de Raad van Beheer. Lemon heeft HD-A de norbergwaarde is 37,5, botafwijking 0, super blij met het resultaat.

20-07-2020: Moeilijke keus gemaakt voor mijzelf, Cheeta gaat bij Edwin en Anita wonen, zodat ze daar genoeg aandacht gaat krijgen en samen met Ferro kan spelen. Doet mij wel heel zeer, maar ik doe het voor haar. Ed en Anita veel plezier met mn schatje en zorg goed voor haar.

14-06-2020: Vandaag hebben Jenna en Lemon zichzelf weer bewezen, Level 2 Detectie Narcotica in de pocket. Ze hebben goed gewerkt en ik ben weer heel trots op hun. We gaan verder met trainen en op naar Level 3.

31-05-2020: Lemon en Jenna hebben vandaag hun eerste certificaat behaald voor Level 1 detectie narcotica. Allebei de honden worden getraind door Iris. Super trots.

27-05-2020: Nox gaat vanaf vandaag een nieuw avontuur aan en wel als politiehond in Californië. Ze zijn erg blij met hem daar. Hij zal nog verder getraind worden en dan gaat hij naar zijn geleider. Jecco (J-Nest) gaat vandaag ook naar Amerika als Personal Protection Dog in een gezin.

22-04-2020:
Jenna hebben we vandaag laten röntgenen in Putten, helemaal blij met het resultaat. Ze heeft HD-A, ED vrij, rug 100% goed en spondylose vrij. Wij zijn met deze uitslag uiteraard blij.

04-02-2020:
We hebben Nox en Joekel laten röntgenen in Putten, ze zijn allebei 100% medisch goed gekeurd, allebei HD-A, ED vrij en rug 100%. We zijn daar uiteraard weer heel blij mee.

01-02-2020:
Vandaag is Hardey-Haix Of Juco’s Place (Nox) bij ons terug gekomen in de kennel. Nox is een imposante sociale reu, hij is getraind binnen het IGP programma. Rene gaat hem verder trainen in de KNPV.

30-01-2020:
En dan is het zover dat Ferro naar zijn nieuwe huis gaat. Ferro zal verder getraind gaan worden binnen de beveiliging. Edwin en Anita heel veel plezier en geluk met Ferro.

18-09-2019:
Nieuwe aanwinst: Lemon Clever Fox hebben we kunnen kopen voor onze kennel. Zij is een mooie compacte kleine teef met FCI Tsjechische Stamboom. Ze is heel gedreven, wilt graag voor je werken. Zij zal opgeleid worden tot Detectie hond. Lemon zal in de toekomst ook als fokteef gebruikt worden.

03-09-2019:
Om persoonlijke omstandigheden is Joekel Of Juco’s Place bij ons terug gekomen. Joekel is een knoeperd van een reu, 71 cm, maar super lief en lomp. Rene gaat hem binnen het KNPV programma verder trainen.

21-06-2019:
Bericht gekregen dat ook Ex-Caliber Of Juco’s Place (Calvin/Franky) geslaagd is in New-York voor de politiekeuring. Dus nu mag hij echt als diensthond werken. Super Gefeliciteerd !!

07-06-2019:
Vandaag is Wizzy geslaagd voor de politie keuring met haar geleider. Super gaaf en dik verdiend, trots momentje gefeliciteerd !!

11-05-2019:
Jillzy is vandaag ook nog gecertificeerd voor explosieven detectie binnen de politie Rochester K9 New-York. Mega trots.

27-04-2019:
Jillzy is vandaag in Amerika met haar geleider gecertificeerd op Article, Tracking en Patrol. Super trots op ons fokprodukt dat zij dit op jonge leeftijd (2 jaar en 2 maanden)  al bereikt heeft.